Categorieën
Belevenissen van de Kookdirigent

Sneetje ei

Dit is een heel eenvoudig recept dat ik lang, lang geleden geleerd heb bij Scouting. Het is vooral heel geschikt om nog wat sneetjes droog brood op te maken. Hoef je die niet weg te gooien. Minder voedselverspilling weet-je-wel. veel kinderen vinden het leuk dit te maken (en opeten).

Wat je nodig hebt: een ei, een snee droog brood, peper en zout en olie of boter. En natuurlijk een koekenpan maar wie heeft die nu niet? Hoewel… misschien geen stalen. Er is de laatste tijd nogal wat te doen over pannen met anti-aanbaklaag. Die bevatten teflon, en dat is giftig. De meningen zijn verdeeld, maar het is veiliger teflon niet té heet laten worden. Staal is beter. Met de feestdagen op komst een duurzaam kado voor jezelf?

Mocht je toe zijn aan een nieuwe, dan vind je die hier:

Snij voorzichtig het middenstuk uit het snee brood. Houd de korstrand heel, want die hebben we nodig. Olie of boter in de pan, en verhitten totdat er nét een beetje rook afkomt. Leg de broodrand in de pan, breek het ei en giet dit voorzichtig in het midden. Let op: brood verbrandt snel. Keer het ‘sneetje ei’ na 1 min. om. Voeg peper en zout toe, bak nog een paar minuten en: klaar! Het middelste stuk brood (wat je eruit gesneden had) kun je apart bakken (30 sec. per kant), voor een los stukje toast.

Hier een foto van Sneetje Ei. Voor je fotocollectie.