Op deze pagina vind je leuke ideeën voor een feestje. Nee, geen ingewikkeld dertiengangendiner. Ook geen ellenlange recepten, want daar staat het Internet al veel te vol mee.
Weet je wat ik nou gezellig vind op een feestelijke dag? Een éénpansgerecht. Dus daar gaan we het hier over hebben. Nou ja… je hebt soms wel wat extra pannen nodig in de voorbereiding. Maar daarna: 1 grote pan op tafel, en verder aanvullen met brood, sla, salades, kazen, knakworsten… verzin zelf ook maar eens wat…Kom op je kunt het! Maar eerst… een grote pan.

Nog even dit: ik ga ook geen dingen typen als ‘was en snij de groenten’, ‘voeg peper en zout toe’ of ‘doe een klontje boter in de pan’. Want dat kun je ook wel zonder mij.
KIPPENRAGOUT
Ragout uit een blikje? Mwa, kán. Van de poelier? Veel lekkerder. Maar je gaat er wel aan failliet. Maak zelf een grote pan ragout. Poelierskwaliteit voor een blikjesprijs! Onderstaand idee is voor 4 personen. Kosten: nog geen tientje (ligt aan de prijs van de kip + wat je eromheen op tafel zet)

Nodig: 700 gr kipfilet, 2 liter bouillon, bakje champignons (snij in plakjes), 120 gr. boter, 120 gr. bloem, mosterd, kerriepoeder, peterselie, lente-ui, slagroom. tl = theelepel, el = eetlepel
- Kook kipfiletblokjes in bouillon (aparte pan)
- Smelt boter in grote pan, voeg bloem toe en roer met garde tot gladde massa
- Voeg al roerend bouillon erbij tot gladde saus
- Voeg toe: kipblokjes, champignonplakjes, 2 tl kerriepoeder, 2 el mosterd, paar grote klodders slagroom, 3 el peterselie, 6 el lente-ui, peper/zout.
- Eigenlijk horen er nog 2 el worcestersaus in. Heb je die niet? Dan doe je het niet. Afhankelijk van je smaak kun je wat Maggi/wijnazijn/sherrie toevoegen.
- Wat kan er bij gegeten worden? Nou alles natuurlijk. Suggestie: pastijbakjes, extra (stok-)brood, kaasjes, fruitsalade, sla…
Zo. En dan is het nu tijd voor the Chicken Song!