Categorieën
Belevenissen van de Kookdirigent

Het kind is gebaard!

Nee… dit kind nog niet. Bíjna.

Ik bedoel: Het kind is gebaard, de taak is volbracht, het ei is gelegd…. ofwel: het recept voor de Indonesische rijsttafel staat in z’n geheel op deze site. Ik heb het jullie al een tijdje beloofd, maar met enige vertraging is het nu dan echt zo ver.

Klik hiervoor op ‘INDONESISCH KOKEN’ (rode letters rechtsboven).

Er staan 3 warme gerechten, en een lijst met toebehoren. Pan rijst erbij en je kunt genieten!

Nog even wat je nodig hebt:

  1. Een keuken die het doet, met de gebruikelijke gereedschappen inclusief metalen schuimspaan,
  2. Een lijst basiskruiden (die staat bij het recept)
  3. De ingrediënten (die staan er natuurlijk ook bij)
  4. Een wok (of in het Indonesisch: wadjan)

De rijststomers en woks die ik je hier aanraad, zijn me getipt door Molukse kennissen. Ik raad nooit pannen met teflon aan omdat dat giftig is, en niet met metalen gereedschap bediend mag worden.

En dan nu: wil je weten wie Jezus was? Jazeker wil jij dat weten haha!

Een portie positiviteit kunnen we allemaal wel gebruiken toch? Groeten van Maarten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *