Categorieën
Belevenissen van de Kookdirigent

Relax..!

De feestdagen komen er aan! Voor velen van ons dé tijd van het jaar om meer werk van de maaltijd te maken. En voor inspiratie hoef je niet ver te zoeken. Kookprogramma’s, kookrubrieken in de bladen… Kookwebsites (Wie verzint zoiets…) en kookkanalen op Youtube. Enzovoorts.

Koken is een zéér serieuze aangelegenheid. Ja daaag.

En weet je wat me opvalt? Nee? Nou, dadelijk weet je ’t wel, want dat ga ik nu hier schrijven. Veel van die kooktalenten maken er een heel DING van.

Niet allemaal hoor. Maar veel wel. Precies zoveel minuten bakken, 30 seconden omscheppen, gebruik de mooiste en beste ingrediënten in de hipste keukens …Pfff wat een gedoe.

Goed koken doet men uitsluitend in een verantwoorde design-omgeving. Ja daaaag

Dacht je nou echt dat in jouw kringloopkeuken geen lekkere dingen gemaakt kunnen worden? Of dat alles mislukt als je even niet oplet?

Help! de ‘ambachtelijk zongedroogde tomaatjes’ zijn op!!. Nou én. Dan pakken we toch een gewone tomaat. Of een blikje puree. Of een scheutje ketchup. So what.

Geeft dat dan hetzelfde resultaat? Nee, natuurlijk niet. Een verse tomaat bevat meer vocht, en smaakt minder sterk. Ketchup is zoeter. En puree is ook niet hetzelfde als zongedroogde tomaatjes van de delicatessenwinkel.

Laat je niet gek maken door de Kookpolitie!

Maar waar het mij hier om gaat: maak je niet druk als je wat moet improviseren, of iets niet verkrijgbaar is. Blijf rustig ademhalen, kijk in je kast en verzin wat. En op 2 januari zeg je tegen jezelf: ” Fijn die Kookdirigent. En hij had nog gelijk ook;-)”

Wedden om een bakje zongedroogde tomaatjes..?

Hieronder een vrolijk liedje van The Kooks. Voor tijdens het koken..!

Groeten van Maarten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *